intecracy.ua

Для оплати покупок потрібно піднести гаджет, який поки ще не отримав назву до терміналу, який підтримує функцію безконтактної оплати, повідомляє intecracy.ua. Авторизація відбувається за допомогою вбудованого в каблучку токена - так називаються електронні ключі, які використовуються для безпечної ідентифікації користувачів.

Читайте такожРозумні годинники допомагають економити в магазинах

Зв'язок каблучки з терміналом забезпечується вбудованою мікросхемою від компанії Gemalto (найбільшого в світі виробника сім-карт) і антеною, що працює в стандарті високочастотного зв'язку NFC.

Відео дня

При втраті каблучки її можна відразу заблокувати через смартфон. Оскільки електронний ключ в каблучці не містить ніякої персональної інформації, отримати доступ до рахунку після блокування не зможуть ані грабіжники, ані люди, які знайшли каблучку.

Сама каблучка повністю зроблена з кераміки і не має зайвих металевих деталей, щоб не порушувати роботу антени.

З каблучкою можна занурюватися у воду на глибину до 50 м і впускати - міцний корпус витримає подібні потрясіння.

Для тестових випробувань було передбачено 20 різних розмірів каблучок як на чоловічі, так і жіночі пальці.

Перші випробування новинки від Visa пройдуть влітку на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Тестувати каблучку, крім співробітників і партнерів компанії, будуть також спеціально відібрані 45 молодих атлетів з різних країн, які будуть жити безпосередньо в Олімпійському селі.

Як розповіли журналісти, гаджет підкуповує простотою і мінімалізмом свого дизайну. Він не тільки не містить нічого зайвого, але й не вимагає абсолютно ніякого догляду - його навіть не потрібно заряджати, оскільки він працює без батарейок.

Контакт каблучки з терміналом можливий тільки, коли показати її терміналу буквою О. Якщо ж розташувати каблучку під кутом, показавши обідок, то термінал просто не розпіхнає чіп в каблучці.

У Visa поки нічого не говорять про можливе запровадження каблучки на ринок.

Гаджети для безконтактної оплати з'являються постійно, але каблучка від Visa є першим, що не вимагає ніякого обслуговування, включаючи зарядку.