REUTERS

22 квітня, в День Землі, женевські вчені вийдуть на протестний марш проти антинаукової риторики і «альтернативних фактів».

«Марш за науку» стане частиною безлічі маршів, які пройдуть по всьому світу. Детальніше про них можна дізнатися на сайті маршу.

У Женеві знаходиться Європейська організація з ядерних досліджень (ЦЕРН). Хоча організація не підтримує марш офіційно, багато її співробітників задіяні в його плануванні, пише "Газета.Ru".

Відео дня

«Ми хотіли б просто займатися дослідженнями, але зіткнулися з таким сплеском антинаукової риторики по всьому світу на сьогоднішній день, що для нас зараз необхідно встати і сказати, постаратися донести, що наука має значення і факти існують, а «альтернативні факти» - те, що не має відношення до реальності», - кажуть організатори. Вони підкреслюють, що марш не акцентує увагу на фігурі президента Трампа, який прославився запереченням глобального потепління.

Читайте такожУ CERN помітили "притулок" для комп'ютерних мишок

Саме поняття «альтернативні факти» увійшло в обіг з легкої руки радника Трампа Келлиенн Конвей - вона використовувала його, щоб охарактеризувати висловлювання прес-секретаря президента Шона Спайсера, який відчитав пресу за нібито неправильне освітлення інавгурації. ЗМІ опублікували фото, на яких було видно порожні місця перед Капітолієм, Спайсер ж стверджував, що інавгурація Трампа була найпопулярнішою в історії та порожнім місцям є інше пояснення. У відповідь на звинувачення прес-секретаря у брехні Конвей спробувала заступитися за нього, сказавши, що це не брехня, а «альтернативні факти».