Король Швеції Карл XVI Густав і прем`єр-міністр Фредрік Рейнфельдт надіслали першому шведському космонавтові Крістеру Фуглесангу (Christer Fuglesang) привітання з вдалим поверненням на Землю.

Шведський король у своїй заяві зазначив, що з нетерпіння чекає зустрічі з Фуглесангом.

Шаттл "Дискавері", у складі екіпажа якого виконав свій політ перший шведський космонавт, зробив посадку на космодромі на мисі Канаверал (США).

Відео дня

Відповідаючи на запитання шведського інформагентство ТТ про те, чого він понад усе хотів у космосі, Фуглесанг сказав, що мріяв про тихе Різдво в колі сім`ї. У Крістера Фуглесанга та його дружини Ліси троє дітей: 12-річний син і дві дорослі дочки, які, як розповіла Ліса Фуглесанг в одному з інтерв`ю, цілком спокійно поставилися до того, що батьку довелося полетіти в космос.

Фуглесанг, який проходив підготовку в НАСА і в Європейському космічному агентстві, чекав польоту в космос більше 10 років. З його польотом Швеція ввійшла до космічних держав.

У підготовці шведського космонавта є також частка Росії. У 1993-1996 роках Фуглесанг проходив тренування в Зоряному містечку і одержав свідоцтво на право командування космічним кораблем "Союз".

РІА "Новости"