Здатність зараз поглинати стільки їжі мають ті, у кого добре розтягується шлунок / УНІАН

У США ветлікар та професор Університету Хай-Поїнт у Північній Кароліні Джеймс Смоліг провів дослідження, аби дізнатися, скільки людина може з’їсти хот-догів за 10 хвилин.

Про це повідомляє NYT.

«Відповідь – 83», – сказав науковець.

Відео дня

Читайте такожНаукова сенсація: вчені повністю "розшифрували" людську Х-хромосому

Результати професор розрахував на основі рекордів з поїдання цієї їжі за останні 39 років та математичних моделях працездатності людини, що мають потенціал для надзвичайних атлетичних подвигів.

Найшвидші любителі поїдання хот-догів можуть перевершити ведмедя чи навіть койота. Ведмеді, наприклад, з’їдають 8 хот-догів у хвилину, койот – 7,5 за хвилину. При цьому клишоногі не можуть їсти у такому темпі хот-доги більш ніж 6 хвилин.

Водночас сірий вовк може з’їсти 11 хот-догів за хвилину, а пітон – до 75% від своєї ваги.

За словами вченого, здатність за один підхід поглинати стільки їжі мають ті, у кого добре розтягується шлунок. Звичайні ж люди обмежуються тільки 7 хот-догами. Проте м’язи живота учасників  таких «рекордів» часто втрачають здатність скорочуватися й перетворюються на «велику в’ялу сумку».

Крім того, деякі люди помирали від задухи під час конкурсу.

Як повідомляв УНІАН, у голові середньостатистичної людини зазвичай виникає більше 6 тисяч думок за один день. З такою статистикою виступила команда психологів з Королівського університету в Канаді.