Магнітні бурі в червні 2022 / фото ua.depositphotos.com

Працівники сонячних лабораторій щодня спостерігають за обстановкою на нашій зірці. Якщо Сонце виробляє більше енергії, ніж зазвичай, на Землі можуть виникати магнітні бурі. Таке явище може нашкодити метеозалежним людям.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Магнітні бурі в травні 2022 року

Магнітні бурі в травні / фото gismeteo.ua

Підвищена сонячна активність очікується в понеділок 16 травня. Серйозної шкоди вона не завдасть, але метеозалежні люди можуть відчути погіршення самопочуття. Потім невеликі коливання будуть 20 травня. 24 травня прогнозується несильна магнітна буря, потім 25-27 травня активність буде вище середньої.

Відео дня

Магнітні бурі: вплив на здоров'я

Впливу бур схильні метеозалежні, літні люди, вагітні жінки і власники хронічних захворювань. У дні бур можуть виникати такі симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, слабкість, безсоння, підвищений тиск, загострення хронічних хвороб, безсоння, біль у м'язах і суглобах.

Щоб позбутися від негативних наслідків бурі, за кілька днів до небезпечної дати і в дні бурі слід дотримуватися правил здорового способу життя.

  • Замініть каву, алкоголь, сигарети та енергетики зеленим або трав'яним чаєм.
  • Проводьте більше часу на свіжому повітрі і частіше ходите пішки.
  • Приймайте контрастний душ.
  • Лягайте спати в один і той же час. Спіть не менше 7 годин на добу.
  • Відмовтеся від жирної, смаженої, гострої їжі.

Вас також можуть зацікавити новини: