NASA опублікувало нові зображення Марса, зроблені орбітальним апаратом Odyssey / фото ілюстративне ua.depositphotos.com

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) опублікувало нові зображення Марса. Вони були зроблені орбітальним апаратом Odyssey за допомогою камери Thermal Emission Imaging System (THEMIS).

В NASA повідомили, що зображення є композицією хибних кольорів, створеною шляхом поєднання трьох каналів інфрачервоних даних, які висвітлюють водно-льодові хмари та пил в атмосфері.

Десять зображень були зроблені з висоти приблизно 400 км над поверхнею Марса, що, за словами агентства, є приблизно тією ж висотою, на якій Міжнародна космічна станція пролітає над Землею.

Вивчення Марса

Вчені виявили під поверхнею Марса приховане радіоактивне море магми. Дослідники використовували для вивчення Марса InSight, роботизований зонд для вивчення внутрішніх частин планети.

Космічний корабель здійснив достатню кількість вимірювань марсіанських землетрусів, щоб уявити собі структуру підземного світу планети. Так, кора і мантія не виявилися надто відмінними, але ядро виявилося занадто великим і не дуже щільним для такої маленької планети.

Раніше УНІАН повідомляв, що вчені визначили, з чого складається ядро Червоної планети. Виявилося, що центр Марса - це рідкий сплав заліза з напрочуд великою кількістю сірки та кисню.

Вас також можуть зацікавити новини: