Фаріон знову відзначилася скандальною заявою / фото УНІАН

Колишній народний депутат від фракції "Свобода", "борець" за українську мову Ірина Фаріон назвала російськомовних громадян "розумово відсталими зрадниками" і "найбільшою проблемою України".

В ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" вона заявила, що саме російськомовні українці притягли в країну війну, передає "Обозреватель".

"Чому вони живуть в Україні й розмовляють мовою окупанта? Вони садомазохісти? Їм подобається використовувати мову ворога? Путін прийшов їх звільняти. Вони притягли сюди війну! Де у нас зараз війна? Там, де були російськомовні громадяни. Це Луганська, Донецька області і Крим. Ми маємо третину окупованого Донбасу. Ми маємо повністю анексований Крим. Чому? Там була російська церква, російська культура і російська мова. Вони розумово відсталі, ці російськомовні!" - не стримуючи емоцій, сказала скандальна Фаріон.

Вона послалася на останню соціологію, згідно з якою "в Україні живе 5,5% етнічних росіян".

Читайте такожОпубліковано відео як Фаріон била вудкою нацгвардійців, а Тягнибок кидався на силовиків

"Це не просто етнічні росіяни, це діти колонізаторів. Це окупанти на нашій з вами землі!", - вважає екс-нардеп.

При цьому Фаріон додала, що російськомовні українці - "гібриди і не мають права називатися українцями".

"Російськомовні українці - найбільша проблема України. Це відступники, зрадники, ренегати. Хто вам заважає вивчити українську мову? Ваша тупість? Ваш примітивізм? Ваш конформізм?... Російськомовні українці - це не українці, вони гібриди. Нехай підійдуть до дзеркала і запитають себе, за що вони так паплюжать українську землю?", - продовжила колишній нардеп.

Вона також запропонувала, як "вирішити проблему" російської мови в Україні.

"Допоможе соціальний ліфт. Не дати освіти та роботи! Защебечуть миттєво. І не реагувати на російську мову. Вона повинна бути в Україні незрозумілою. Тоді заговорять", - підсумувала скандальна "борець" за українську мову.

У мережі досить різко відреагували на слова колишнього депутата:

Раніше Фаріон заявила, що народні артисти України, які виступають в Росії, повинні бути депортовані з країни в товарному вагоні без вікон.