Після результатів перевірки буде прийнято відповідне рішення / фото СТБ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе позапланову перевірку телеканалу «СТБ» через звернення, що надійшли регулятору про порушення прав дітей у телепередачі «Один за всіх».

Зокрема, до Нацради надійшли листи Чернігівської обласної державної адміністрації та Уповноваженого Президента України з прав дитини про порушення, на їхню думку, прав дітей у передачі «Один за всіх», яка транслювалася 1 квітня 2018 року в ефірі телеканалу «СТБ».

Читайте такожСтало відомо, чому популярний український ведучий пішов з телеканалу СТБ

Відео дня

«Темою передачі, щодо якої надійшли звернення, була загибель дитини від жорстокого поводження, а однією з учасниць була неповнолітня дівчина. Під час трансляції передачі її обличчя було заретушовано, проте в анонсах обличчя неповнолітньої дівчини видно. Над неповнолітньою учасницею передачі в присутності глядачів, експертів і ведучого відбулося публічне фізичне насильство (побиття) з боку іншої учасниці передачі», - йдеться в повідомленні.

Крім того, як зазначається в інформації регулятора, експерти та ведучі вдавалися до психологічного тиску на неповнолітню.

У Нацраді пояснили, що трансляція передачі має ознаки порушення вимог Закону України «Про телебачення і радіомовлення», у зв'язку з чим регулятор прийняв рішення провести позапланову виїзну перевірку мовника.

«Після результатів перевірки буде прийнято відповідне рішення», - уточнили в Нацраді.

Довідка УНІАН. Нацрада з телерадіомовлення є конституційним, постійно діючим колегіальним органом, метою діяльності якого є нагляд за дотриманням законів України у сфері телерадіомовлення, а також здійснення регуляторних повноважень, передбачених цими законами.