Під час кампанії у садочки і школи, які відвідують українські діти, батькам передали листа з закликом робити щеплення \ фото Zaxid.net

У школах Західнопоморського воєводства Польщі, де навчаються діти громадян України, запустили інформаційну кампанію про необхідність щеплень від кору.

Читайте такожЧерез кір Польща планує заборонити в'їзд до країни нещеплених заробітчан

Про це пише "Польське радіо". "Ми не маємо проблеми із захворюваністю на кір в Західнопоморському воєводстві. Цю акцію ми проводимо профілактично", - сказала прес-секретар воєводської санітарно-епідеміологічної станції в Щецині Малгожата Каплан.

Відео дня

Вона додала, що зусилля, спрямовані на громадян України, які живуть у регіоні, почали у зв'язку з порушенням системи щеплень і численними випадками захворювання на кір у східного сусіда. За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, з початку цього року по жовтень зареєстровано понад 32 тис. таких випадків.

В цьому році у воєводстві виявили два підтверджених випадки захворювання на кір. Обидва - у жінок з України.

Під час кампанії в садочки і школи, які відвідують українські діти, батькам передали листа з закликом робити щеплення, з ними також будуть проводити бесіди. Листівки про кір, які випустили українською, російською та англійською мовами, з'явилися також, зокрема, в повітових управліннях праці та Відділі з цивільних питань і іноземців Західнопоморського воєводського управління в Щецині.

"Громадяни України, які законно працюють у Польщі, можуть зробити щеплення від кору дітям до 19 років. Вони повинні звернутися до свого сімейного лікаря", - зазначила Каплан. Однак дорослі, які хочуть пройти вакцинацію, повинні заплатити.

За даними головного санітарного інспектора, з 1 січня по 31 жовтня цього року в Польщі зареєстровано 144 випадки захворюваності на кір. За аналогічний період минулого року виявили 59 подібних випадків.

За даними МОЗ Польщі, всі випадки цього захворювання - занесені з-за кордону.