Миколаєво-Успенський собор у Коломиї перейшов до нової української церкви / kolomyia.today

У Коломиї Івано-Франківської області Миколаєво-Успенський собор колишньої УПЦ МП перейшов до Православної Церкви України.

Читайте такожТам моляться за вбивць українців: Порошенко звернувся до парафіян колишньої УПЦ МП

Як повідомляє місцеве видання «Коломия сьогодні», 13 січня Миколаєво-Успенський собор у Коломиї, що на бульварі Лесі Українки, змінив підпорядкування з Московського патріархату до Православної Церкви України.

Відео дня

Офіційно інформацію підтвердив та прокоментував настоятель Собору Микола Сметанюк.

«Церква яка була, така і є. Змінилося тільки підпорядкування. Але ж не вони за нас розпинались, а Христос. Ми повернулися до своєї історичної цінності: де були хрещені, туди й повернулися. Один священик розрахувався, залишилося чотири. У цьому нічого страшного немає. Прихожан стало більше, вони приходять до нас. У цьому немає якоїсь великої чи нової події», - сказав настоятель собору.

«Ми стали канонічною законною церквою. Бога не змінювали. Фанати щось собі вигадують, пишуть мені смс-повідомлення з текстом на зразок «Чи ти вже вибрав собі пекло?», «Горітимеш у пеклі» тощо, але в мене один суддя – Господь. Лиш він має право судити. Церква стала українською, тепер ми – Православна церква України, маємо указ із Києва. Щодо прихожан, одні зі мною сварилися, інші – дякували, плачуть, що нарешті маємо свою церкву», - додав він.

У соціальній мережі Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко оприлюднив посвідчення-указ Митрофорному протоієрею Миколаю Сметанюку від 13 січня 2019 року №10.

«Згідно поданого Вами прохання від 13 січня 2019 року, ви стверджуєтесь у своїх канонічних священичих повноваженнях клірика Православної Церкви України та є настоятелем Миколаєво-Успенського собору м. Коломия, котрий долучився разом з Вами, кліриками та парафіянами  до Православної Церкви України "єпархії міста Києва та Київської області Православної Церкви України, що переходять з УПЦ", - йдеться у посвідченні-указі.

Раніше народний депутат України фракції БПП, представник президента у ВР Ірина Луценко повідомила, що наразі вже близько 70 парафій колишньої УПЦ МП перейшли у нову Православну церкву України.