Як схуднути після свят за допомогою японської дієти / фото pxhere.com

Новорічні свята дійшли кінця і багато хто став замислюватися про те, як схуднути. Однією з найпопулярніших нині в інтернеті дієт є японська. Її творці обіцяють мінус 8 кілограмів всього за два тижні.

Основні правила японської дієти

Незважаючи на свою назву, ця дієта ніяк не пов'язана з японською кухнею і не складається із суші, ролів і місо-супу. Навпаки, її раціон досить обмежений і практично повністю виключає вуглеводи.

Читайте такожп'ять днів до нового життя: як все-таки виконати власні новорічні цілі

Відео дня

Японська дієта розрахована на 14 днів. Під час цієї дієти забороняється вживання солі, цукру, борошняних і кондитерських виробів, алкоголю.

Раціон складається в основному з білкової і рослинної їжі. На кожен день прописано чітке меню, якого слід дотримуватися. Єдина допустима зміна – заміна чорної кави за зелений чай.

Для кращого ефекту радять за три тижні до початку дієти повністю виключити з раціону фаст-фуд і жирну їжу.

Протипоказання японської дієти

Дієтологи не радять дотримуватися цієї дієти довше, ніж 14 днів. Повторювати її можна раз на пару років.

Лікарі категорично забороняють сідати на японську дієту вагітним і годуючим жінкам і людям, у яких є проблеми зі здоров'ям (гастрит, виразка, захворювання печінки і нирок, серця).

Читайте такожВорожіння на Водохреща: як дізнатися свою долю і ім'я судженого

Оскільки під час дієти організм недоотримує вітаміни і мікроелементи, рекомендується паралельно приймати вітамінний комплекс.

Дієтологи також застерігають, що під час цієї дієти організм в основному втрачає воду і м'язову масу, а не жирову. Є велика ймовірність швидко повернути втрачені кілограми. Тому з дієти радять виходити плавно, а не відразу бігти до холодильника після її закінчення.

Щоб утримати результат після японської дієти, рекомендують продовжити обмеження на солодке і борошняне, а також додати в свій розклад фізичні навантаження.

Японська дієта: меню на кожен день

День 1-й

Сніданок – чорна кава без цукру;

Обід – 2 зварених круто яйця, салат зі свіжої капусти з рослинним маслом, стакан томатного соку або 1 свіжий помідор;

Обід – варена риба (200 г), салат зі свіжої капусти з рослинним маслом.

День 2-й

Сніданок – чорна кава без цукру і сухарик (скибочка житнього хліба, подсушена на тостері);

Обід – варена або смажена риба (200 г), салат зі свіжої капусти з рослинним маслом;

Обід – варена яловичина (200 г) і стакан кефіру.

День 3-й

Сніданок – чорна кава без цукру;

Обід – кабачки або баклажани, смажені на олії в необмеженій кількості;

Обід – варена яловичина (200 г), сира капуста з рослинним маслом, 2 варених яйця.

День 4-й

Сніданок – чорна кава без цукру, сира терта морква, приправлена лимонним соком;

Обід – варена або смажена риба (200 г), склянка томатного соку;

Вечеря – будь-які фрукти (200 г).

День 5-й

Сніданок – 1 сира терта морква, приправлена соком лимона;

Обід – варена риба (500 г) і склянка томатного соку;

Вечеря – будь-які фрукти (200 г).

День 6-й

Сніданок – чорна кава без цукру;

Обід – варена курка (500г) і салат зі свіжої капусти та моркви на рослинному маслі;

Вечеря – 2 варених яйця і невелика свіжа морква.

День 7-й

Сніданок – зелений чай без цукру;

Обід – варена яловичина (200г) й фрукти;

Вечеря – будь-який варіант вечері з раціону попередніх днів (крім третього).

День 8-й

Сніданок – зелений чай без цукру;

Обід – варена яловичина (200г) і фрукти;

Вечеря – будь-який варіант вечері з раціону попередніх днів (крім третього).

День 9-й

Сніданок – чорна кава без цукру;

Обід – 50 г сиру, 3 невеликих морквини з рослинним маслом і 1 варене яйце;

Вечеря – фрукти (200 г).

День 10-й

Сніданок – 1 сира терта морква, приправлена соком лимона.

Обід – варена або смажена риба (200 г) і склянка томатного соку.

Вечеря – фрукти (200 г).

День 11-й

Сніданок – кава без цукру і шматочок житнього хліба;

Обід – кабачки або баклажани, смажені на олії (в будь-якій кількості);

Обід – варена яловичина (200г) і стакан кефіру.

День 12-й

Сніданок – кава без цукру і шматочок житнього хліба;

Обід – варена або смажена риба (200г) зі свіжою капустою на рослинному маслі;

Вечеря – фрукти (200г).

День 13-й

Сніданок – чорна кава без цукру;

Обід – 2 варених яйця, варена капуста на рослинному маслі і склянка томатного соку.

Обід – варена або смажена на рослинному маслі риба (200г).

День 14-й

Сніданок – чорна кава без цукру;

Обід –варена або смажена риба (200 г), салат зі свіжої капусти з олією;

Обід – варена яловичина (200 г) і стакан кефіру.