
Новорічні свята дійшли кінця і багато хто став замислюватися про те, як схуднути. Однією з найпопулярніших нині в інтернеті дієт є японська. Її творці обіцяють мінус 8 кілограмів всього за два тижні.
Основні правила японської дієти
Незважаючи на свою назву, ця дієта ніяк не пов'язана з японською кухнею і не складається із суші, ролів і місо-супу. Навпаки, її раціон досить обмежений і практично повністю виключає вуглеводи.
Читайте такожп'ять днів до нового життя: як все-таки виконати власні новорічні цілі
Японська дієта розрахована на 14 днів. Під час цієї дієти забороняється вживання солі, цукру, борошняних і кондитерських виробів, алкоголю.
Раціон складається в основному з білкової і рослинної їжі. На кожен день прописано чітке меню, якого слід дотримуватися. Єдина допустима зміна – заміна чорної кави за зелений чай.
Для кращого ефекту радять за три тижні до початку дієти повністю виключити з раціону фаст-фуд і жирну їжу.
Протипоказання японської дієти
Дієтологи не радять дотримуватися цієї дієти довше, ніж 14 днів. Повторювати її можна раз на пару років.
Лікарі категорично забороняють сідати на японську дієту вагітним і годуючим жінкам і людям, у яких є проблеми зі здоров'ям (гастрит, виразка, захворювання печінки і нирок, серця).
Читайте такожВорожіння на Водохреща: як дізнатися свою долю і ім'я судженого
Оскільки під час дієти організм недоотримує вітаміни і мікроелементи, рекомендується паралельно приймати вітамінний комплекс.
Дієтологи також застерігають, що під час цієї дієти організм в основному втрачає воду і м'язову масу, а не жирову. Є велика ймовірність швидко повернути втрачені кілограми. Тому з дієти радять виходити плавно, а не відразу бігти до холодильника після її закінчення.
Щоб утримати результат після японської дієти, рекомендують продовжити обмеження на солодке і борошняне, а також додати в свій розклад фізичні навантаження.
Японська дієта: меню на кожен день
День 1-й
Сніданок – чорна кава без цукру;
Обід – 2 зварених круто яйця, салат зі свіжої капусти з рослинним маслом, стакан томатного соку або 1 свіжий помідор;
Обід – варена риба (200 г), салат зі свіжої капусти з рослинним маслом.
День 2-й
Сніданок – чорна кава без цукру і сухарик (скибочка житнього хліба, подсушена на тостері);
Обід – варена або смажена риба (200 г), салат зі свіжої капусти з рослинним маслом;
Обід – варена яловичина (200 г) і стакан кефіру.
День 3-й
Сніданок – чорна кава без цукру;
Обід – кабачки або баклажани, смажені на олії в необмеженій кількості;
Обід – варена яловичина (200 г), сира капуста з рослинним маслом, 2 варених яйця.
День 4-й
Сніданок – чорна кава без цукру, сира терта морква, приправлена лимонним соком;
Обід – варена або смажена риба (200 г), склянка томатного соку;
Вечеря – будь-які фрукти (200 г).
День 5-й
Сніданок – 1 сира терта морква, приправлена соком лимона;
Обід – варена риба (500 г) і склянка томатного соку;
Вечеря – будь-які фрукти (200 г).
День 6-й
Сніданок – чорна кава без цукру;
Обід – варена курка (500г) і салат зі свіжої капусти та моркви на рослинному маслі;
Вечеря – 2 варених яйця і невелика свіжа морква.
День 7-й
Сніданок – зелений чай без цукру;
Обід – варена яловичина (200г) й фрукти;
Вечеря – будь-який варіант вечері з раціону попередніх днів (крім третього).
День 8-й
Сніданок – зелений чай без цукру;
Обід – варена яловичина (200г) і фрукти;
Вечеря – будь-який варіант вечері з раціону попередніх днів (крім третього).
День 9-й
Сніданок – чорна кава без цукру;
Обід – 50 г сиру, 3 невеликих морквини з рослинним маслом і 1 варене яйце;
Вечеря – фрукти (200 г).
День 10-й
Сніданок – 1 сира терта морква, приправлена соком лимона.
Обід – варена або смажена риба (200 г) і склянка томатного соку.
Вечеря – фрукти (200 г).
День 11-й
Сніданок – кава без цукру і шматочок житнього хліба;
Обід – кабачки або баклажани, смажені на олії (в будь-якій кількості);
Обід – варена яловичина (200г) і стакан кефіру.
День 12-й
Сніданок – кава без цукру і шматочок житнього хліба;
Обід – варена або смажена риба (200г) зі свіжою капустою на рослинному маслі;
Вечеря – фрукти (200г).
День 13-й
Сніданок – чорна кава без цукру;
Обід – 2 варених яйця, варена капуста на рослинному маслі і склянка томатного соку.
Обід – варена або смажена на рослинному маслі риба (200г).
День 14-й
Сніданок – чорна кава без цукру;
Обід –варена або смажена риба (200 г), салат зі свіжої капусти з олією;
Обід – варена яловичина (200 г) і стакан кефіру.