За словами Кириленка, нацвідбір на «Євробачення-2019» вуже став частиною гібридної війни РФ \ Facebook/Eurovision Song Contest

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко вважає, що національний відбір на пісенний конкурс «Євробачення-2019» став частиною гібридної війни Росії проти України.

Читайте такожСьогодні Україна визначить представника на Євробаченні-2019: всі учасники фіналу Нацвідбору (фото, відео)

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. «Національний відбір на «Євробачення-2019», на жаль, уже став частиною гібридної війни Росії проти України. Унаслідок участі у відборі артистів, що гастролюють на території держави-агресора або не визнають територіальної цілісності України», - зазначив він.

Відео дня

«Тому, аби ситуація не зайшла у глухий кут, підтримую тих, хто вважає, що з огляду на негативний суспільний резонанс та загрози інформаційній безпеці України, такі артисти не можуть брати участі у конкурсній частині фіналу національного відбору на «Євробачення-2019», - додав Кириленко.

Як відомо, у громадському русі «Відсіч» заявили, що троє з шести фіналістів конкурсного відбору «Євробачення-2019» MARUV, YUKO, ANNA MARIA - «відверті колаборанти». На сторінці руху у Facebook, активісти закликали членів журі та ведучого конкурсу Сергія Притулу перед голосуванням «вичерпно поінформувати» глядачів про позицію конкурсантів щодо російської агресії та окупації українських територій. Водночас глядачів просять «не підтримувати колаборантів і не голосувати за них».

У свою чергу Кириленко, коментуючи позицію активістів, написав: «Громадський рух «Відсіч» оприлюднив потужну та обґрунтовану позицію щодо неприпустимості участі у «Євробаченні» від України «російських» гастролерів усіх різновидів».