Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років / фото УНІАН

Підозрювані у справі щодо перестрілки у грудні 2016 року у селі Княжичі на Київщині ознайомилися з матеріалами досудового розслідування.

Про це УНІАН повідомили у Відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури

Нагадується, що Головним слідчим управлінням Генпрокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою п’яти службових осіб Національної поліції, які 4 грудня 2016 року застосували вогнепальну зброю у с. Княжичі, внаслідок чого від кульових поранень загинули 4 співробітника поліції.

Відео дня

Встановлено, що керівники ряду підрозділів Головного управління Нацполіції у м. Києві в порушення законів та відомчих нормативних застосували вогнепальну зброю на ураження людей, що призвело до смерті чотирьох поліцейських, пошкодження службових автомобілів, іншого майна поліції та зайвих витрат із державного бюджету, чим спричинено тяжких наслідків інтересам держави, зокрема у вигляді матеріальної шкоди на загальну суму понад 3 млн грн.

Читайте такожСуд поновив на посаді поліцейського, якого було звільнено через перестрілку в Княжичах

Дії п’ятьох підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Крім того, дії одного з підозрюваних кваліфіковано також за ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5 ч. 2 ст. 15 ККУ (замах на умисне вбивство двох і більше осіб та вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб), а ще двох - за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27, п. п. 1, 5 ст. 115 ККУ (організація умисного вбивства двох і більше осіб, вчинена способом, небезпечним для життя багатьох осіб, та замаху на умисне вбивство).

«Головним слідчим управлінням забезпечено ознайомлення всіх підозрюваних та їх захисників з матеріалами досудового розслідування.

Обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні направлено процесуальному керівнику для вирішення питання про його затвердження», - повідомили у Генпрокуратурі.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, а двом з них - у вигляді довічного позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 4 грудня 2016 року в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань. У цей час наряд поліції охорони виїхав у той самий район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули декілька працівників поліції.

За результатами службової перевірки з лав Нацполіції було звільнено сімох офіцерів, які перебували на керівних та оперативних посадах. Стосовно ще 9 поліцейських застосовано дисциплінарні стягнення.

У травні 2018 року прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила про завершення досудового розслідування кримінального провадження щодо перестрілки між правоохоронцями у Княжичах.