Биков госпіталізований / фото facebook.com/BykovDmitriyLvovich

В Уфі відомий російський письменник Дмитро Биков впав у кому — у нього набряк мозку.

Читайте такожДмитро Биков: Ініціаторами трагедії 2 травня стали люди, які хотіли приєднати Одесу до "Новоросії"... Ось про це треба пам'ятати

Як пише в своєму Telegram-каналі Mash, його стан дуже тяжкий. "51-річний публіцист і літературознавець був в Уфі, повинен був виступати з лекцією. Там письменнику різко стало зле. Його відвезли в лікарню з набряком мозку: цукровий діабет, гіпертонія, перевтома", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що лікарі скликали консиліум і вирішили в Москву письменника поки не везти, ввечері зберуться ще раз. Він на штучній вентиляції легенів.

Дмитро Биков - один з найбільш харизматичних і гострих критиків режиму російського президента Володимира Путіна.

Раніше він називав події в Криму і на Донбасі "гігантською національною трагедією", за яку Росії доведеться розплачуватися.

"Якщо це русский мир - ось те, що діється зараз на Донбасі, - то це не мій "мир", - зазначав Биков.

"Все хороше, що могло бути зроблено в російській історії, могло і не було зроблено, всі надії, всі ілюзії були хрест-навхрест перекреслені спочатку Кримом ... Тому що саме Крим - початок Донбасу", - заявляв письменник.

Раніше британська актриса Емілія Кларк розповіла виданню The New Yorker, що під час зйомок серіалу "Гра престолів" перенесла інсульт.