Після отриманого поранення бойовик приїхав до Запоріжжя на реабілітацію \ Фото УНІАН

Співробітники Служби безпеки України затримали у Запоріжжі бойовика терористичних організацій «Л/ДНР».

Читайте такожНа адмінмежі з Кримом затримано колишнього підлеглого бойовика "Гіві"

Про це УНІАН повідомили в прес-службі відомства. Оперативники спецслужби встановили, що житель обласного центру у травні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань. Перебуваючи на «посади» стрілка так званого «другого батальйону 11-ї окремої мотострілкової бригади 1-го армійського корпусу «Схід» ДНР», він брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на території Донецької області.

У жовтні 2015 року зловмисник залишив лави незаконних збройних формувань «ДНР» і вступив до «7-го батальйону окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу» терористичної організації «ЛНР».

Після отриманого пораненнябойовик приїхав до Запоріжжя на реабілітацію і тимчасово влаштувався на роботу в одну з приватних охоронних структур.

Співробітники СБУ задокументували, що, перебуваючи в місті, зловмисник підтримував зв'язки з представниками терористичних організацій «Л/ДНР». За оперативною інформацією, він планував повернутися на тимчасово окуповану територію України і приєднатися до бойовиків.

Сьогодні, 18 квітня, бойовика затримали. Під час обшуку в квартирі фігуранта виявили засоби зв'язку, за допомогою яких він спілкувався з представниками незаконних збройних формувань.

На даний момент вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.