Богуцькому було 67 років / УНІАН

У вівторок, 14 травня, на 67 - му році життя помер міністр культури України (1999 — 2007 рр.) Юрій Богуцький.

Про це повідомили в Національній спілці театральних діячів України.

Читайте такожПомер відомий композитор, автор пісень "Крилаті гойдалки" і "Прекрасне далеко" (відео)

Відео дня

«За 8 років перебування на посаді міністра Юрій Петрович доклав максимум зусиль для розвитку меценатства в країні, був прихильником зміцнення зв'язків з недержавними творчими об'єднаннями, а також створення громадських експертних рад. Пропагував необхідність проектів, пов'язаних з українською культурою та державною підтримкою творчої молоді. Світла пам'ять людині, яка так багато зробила для розвитку української культури», - йдеться в повідомленні.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним і колегам у зв’язку зі смертю Юрія Богуцького.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

«З глибоким сумом зустрів звістку про смерть Юрія Петровича Богуцького – людини непересічного таланту і високого почуття громадянського обов’язку. Ми втратили державного діяча, який багато зробив для розвитку національної культури, підтримки митців», - зазначив Порошенко.

«Схиляю голову в глибокій скорботі і висловлюю сердечні співчуття рідним, близьким і колегам Юрія Петровича. Світла пам’ять про прекрасну людину, патріота України назавжди залишиться у наших серцях», - наголосив він.

*** Богуцький народився у 1952 році. Академік Національної академії мистецтв України, заслужений діяч мистецтв України, професор, кандидат філософських наук.

Обіймав посади міністра культури і мистецтв (2001-2005), міністра культури і туризму (2006-2007), працював заступником голови Секретаріату президента України. З 31 березня 2010 року після виходу у відставку – радник президента України. Помер сьогодні, 14 травня 2019 року, після тривалого перебування в комі внаслідок перенесеної на початку весни операції.