Під час обшуку у домоволодінні директора даного «центру» виявлено та вилучено спецзасоби \ фото УНІАН

У Харківській області правоохоронці припинили діяльність псевдореабілітаційного центру, у якому примусово утримувалось 15 наркозалежних осіб.

Читайте такожНа Харківщині в "реабілітаційному центрі" насильно утримували 25 осіб

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Харківській області. Згідно з повідомленням, правоохоронцями були проведені слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 127 та ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу ("катування"; "незаконне позбавлення волі або викрадення людини"), в ході яких встановлено, що у закладі примусово утримувалось 15 наркозалежних громадян.

Відео дня

«Центр» взагалі не надавав жодного лікування. Хворих силоміць змушували вживати невідомі лікарські препарати із застосуванням до них фізичного впливу», - додали у поліції.

За відомостями правоохоронців, організували протиправний бізнес жителі Харкова, які обманом заманювали до «центру» наркозалежних громадян. Вартість лікування визначалась організаторами залежно від платоспроможності родичів і становила від 8 до 15 тис. грн на місяць. Насправді на утримання хворих витрачались мінімальні суми.

«Зловмисники обіцяли хворим або їхнім родичам повноцінне лікування та всебічну психологічну допомогу. За результатами перевірки встановлено, що «центр» не мав штату лікарів та жодних дозвільних документів в сфері охорони здоров’я», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після отримання грошових коштів за лікування, організатори розміщували пацієнтів в орендованому приватному будинку на території Харківського району, вікна якого були обладнані металевими решітками.

«Хворих примусово утримували до закінчення терміну проходження курсу реабілітації. Вони не мали можливості вільно виходити із приміщення, користуватись мобільними пристроями. За найменші провини пацієнтів утримували в закритому приміщенні, зв’язаними, які в даному стані могли знаходитись до 2-х діб», - повідомили у поліції.

В ході проведення обшуку закладу було виявлено та вилучено 15 блістерів лікарських засобів

Під час обшуку у домоволодінні директора даного «центру» виявлено та вилучено спецзасоби (кайданки), пістолет «Форт», набої до нього, банківські картки, мобільні телефони, блокноти з бухгалтерськими записами та лікарські препарати.

Слідчі дії тривають.