Перш ніж попасти у «вояж» за кордон через агентство, потрібно два місяці "відпрацювати" в Україні / скріншот

Журналісти дізналися, як працює секс-туризм в Україні і скільки в ньому заробляють українські дівчата.

Про це йдеться у розслідування програми «Гроші».

«Найпростіша історія – це активна життєва позиція. Якщо ти виходиш, гуляєш в клубах, вечеряєш в ресторанах, тебе побачать чоловіки, які тобою зацікавляться. Якщо ти при цьому ще гарна, весела і не зануда, то тебе запросять», - пояснює експерт Ігор Посипайко.

Однак такий пошук «відпочинку» ризикований, адже дівчина сама відповідає за свою безпеку, тому гарантій повернення ніхто не дає.

Саме тому дівчата звертаються до агентств, у кожного з яких є постійна база клієнтів. У агентствах переконують, що всі чоловіки з їхніх баз перевірені, здорові та не агресивні. Відправляють працівницю, зазвичай, зі своїми речами, контрацепцією та повною страховкою.

Читайте такожВіртуальний секс поза законом

«Бартер простий - вона виконує всі його забаганки, він її фінансово забезпечує. Фраза «у мене болить голова» - не підходить», - йдеться у сюжеті.

Якщо під час поїздки виникли серйозні проблеми з клієнтом, в агентстві запевняють, що за дівчатами виїде охорона в будь-яку країну світу. Чи насправді це так - у журналістів великі сумніви.

За такий супровід зазвичай беруть 50% від прибутку, тобто від 500 доларів за день - 250 доларів отримує компанія.

І в Україні такий бізнес працює дуже успішно, проте реалії зовсім інші.

Журналістка програми "Гроші", звернувшись до одного з агентств, яке працює у сфері секс-туризму, дізналася, що перш ніж попасти у «вояж» за кордон, потрібно два місяці "відпрацювати" в Україні.

Експерт пояснює, що досвідчені дівчата звертаються до агентств преміум-сегменту, де більш елітні курорти і зарплати, але і сама дівчина повинна бути модельної зовнішності.

Більш того, аби отримувати за таку «роботу» одну тисячу доларів за день, потрібно знати як мінімум дві мови, мати медкарту, бути освіченою і цікавою.