Канабіс знищать через відсутність належних умов зберігання \ фото: Нацполіція

Приморський районний суд Одеси ухвалив рішення знищити більш як три тонн канабісу, що зберігається як речовий доказ із кінця 2000 року в приміщенні управління Служби безпеки України (УСБУ) в Одеській області.

Читайте такожВ Одесі СБУ викрила канал контрабанди психотропів в Україну

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення суд ухвалив минулого тижня. У документі зазначається, що слідчим відділом УСБУ в Одеській області здійснюється розслідування в кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу ("контрабанда наркотиків"). Наркотики були виявлені ще в листопаді 2000 року в Іллічівському морському порту на борту теплохода Tropical Land, який прибув з Румунії з вантажем бананів, відправленим колумбійської компанією PROMOTORA BANANERA SA.

Відео дня

Однак замість фруктів у трюмі виявили та вилучили понад двісті ящиків з-під бананів, у яких було майже 1,5 тис. брикетів з наркотиками - всього близько 3,2 тонни.

У грудні 2000 року наркотики визнали речовим доказом і передали на відповідальне зберігання УСБУ в Одеській області.

У вересні 2002 року під час санітарного обстеження приміщення, в якому зберігали речовий доказ, встановили, що УСБУ не має необхідних умов для зберігання канабісу в такій кількості. Це призводить до розповсюдження випарів наркотичної сировини в підсобних і службових приміщеннях спецслужби і до порушення нормативних параметрів мікроклімату.

Згідно з рапортом начальника слідчого відділу УСБУ в Одеській області від 25 квітня 2019 року, в даний час камера схову речових доказів (де зберігаються наркотичні засоби, психотропні речовини, їхні аналоги і прекурсори, зокрема понад три тонни канабісу) переповнена. Більш того, значна частина речових доказів розташована на підлозі, а приміщення не відповідає необхідним умовам.

У зв'язку з цим суд задовольнив клопотання спецслужби про знищення речового доказу - 3,2 тонни канабісу.

Постанова оскарженню не підлягає.