Тяжкопораненому Кирилу Тлявову зробили рентген лише через 6 годин після госпіталізації / фото Facebook Татьяна Тлявова

5-річному Кирилу Тлявову в лікарні, якого поранили правоохоронці в Переяслав-Хмельницькому, зробили рентген лише через 6 годин після його госпіталізації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося на засіданні парламентського комітету з питань забезпечення правоохоронної діяльності.

На початку засідання керівник Національної поліції Сергій Князєв розповів хронологію подій. За його словами, 31 травня о 16.55 з лікарні Перяслав-Хмельницького повідомили, що поступила дитина з травмою голови.

Відео дня

До медзакладу виїхала слідчо-оперативна група, яка потім разом з прокурором оглянула місце події та вилучила грунт з місця, де було поранено хлопчика. За словами Князєва, рентген дитині було зроблено лише о 22.30 і було виявлено що в голові хлопчика знаходиться куля та вхідний отвір від неї.

Тільки після цього було піднято по тривозі Переяслав-Хмельницьку поліцію. Було опитано свідків та повторно оглянуто місце події.

За 40 метрів від того місця, де дитина зазнала поранення, було знайдено кілька скляних пляшок, одна з них – з відбитим верхом. Пляшки стояли на невеличкому земляному горбочку.

Після того було проведено обшук помешкання одного з підозрюваних, де було вилучено дві гільзи від дрібно-каліберних набоїв (будинок належить колишній дружині одного із підозрюваних).

О 4-й ранку 1 червня було порушено кримінальне провадження за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень та проведено обшуки. Зокрема, було встановлено, що до злочину ймовірно причетні двоє охоронців. Їх обох було затримано і доправлено до Переяслав-Хмельницького відділку поліції.

О 6-й ранку 1 червня поліція повідомила Державному бюро розслідувань про те, що до цього злочину можуть бути причетні поліцейські. А вже об 11-й ранку на місце події прибув представник ДБР.

О 12.00 правоохоронці отримали офіційну довідку від медиків про вогнепальне поранення дитини, о 13.30 було змінено підслідність даної справи від Нацполіції до ДБР.

По завершенню засідання комітету директор ДБР Роман Труба повідомив журналістам, що сьогодні було порушено ще одне провадження за ст. 396 Кримінального кодексу - приховування злочину, до якого можуть бути причетні і медики, які зробили рентген тяжкопораненій дитині лише майже через 6 годин після її госпіталізації.

«ДБР внесло відомості до ЄРДР за ст. 396. Це є приховування злочину. Ми перевіримо дії працівників поліції, фізичних осіб, які могли бути причетні до приховування знарядь злочину (зброї, з якої поранили хлопчика - УНІАН), а також будуть перевірені дії медиків щодо належного надання медичної допомоги потерпілому», - зазначив Труба.

Він також не виключив, що кваліфікація даного злочину в ході досудового слідства може бути змінена.

Читайте такожУ суді був вихідний: в ДБР пояснили, чому не звернулись за примусовою експертизою підозрюваних у вбивстві дитини

Водночас, виступаючи на засіданні комітету, він заявив, що суд обґрунтовано підозрює поліцейських в умисному вбивстві, оскільки в міру своєї професії вони були обізнані з можливими наслідками застосування зброї в населеному пункті і точно знали, що на траєкторії пострілу перебувають діти.

Також кваліфікацію цього злочину як умисне вбивство підтримала на засіданні комітету і заступник генерального прокурора України Анжела Стрижевська.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Патрульні підозрюються у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ).

4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою до 30 липня без альтернативи внесення застави.

Сьогодні, 5 червня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не збирається писати заяву про відставку у зв’язку із вбивством дитини. Також, на його думку, не повинен через це йти у відставку і голова Нацполіції Князєв.