У ГПУ прокоментували вирок у справі Гандзюк \ УНІАН

П'ятеро обвинувачених у нападі на херсонську активістку Катерину Гандзюк отримали терміни ув’язнення, а досудове розслідування у виділеному кримінальному провадженні стосовно організаторів злочину триває.

Читайте такожСуд виніс вироки обвинуваченим у вбивстві активістки Гандзюк

Про це написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. "Сьогодні Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством обвинувачених у нападі на херсонську активістку Катерину Гандзюк, а також призначив їм покарання. П’ятеро засуджених обвинувачувалися у завданні навмисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя, вчиненого способом, що має характер особливого мучення, з метою залякування потерпілої на замовлення та за попередньою змовою осіб, що призвело до смерті жертви", - розповіла вона.

Відео дня

Як уточнила Сарган, координатора замаху Сергія Торбіна було засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі, безпосереднього нападника Микиту Грабчука - до 6 років в'язниці. Інші учасники нападу Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали по 4 роки ув’язнення, а Віктор Горбунов - 3 роки. Обвинувачені також зобов’язані сплатити 50 тис. грн на покриття судових витрат.

Водночас Сарган запевнила, що ГПУ вживає дієвих заходів для якнайшвидшого закінчення розслідування і спрямування обвинувального акту стосовно організаторів злочину до суду.

"Як неодноразово наголошував генпрокурор Юрій Луценко, замовники та організатори нападу на Катерину Гандзюк будуть покарані, як і виконавці злочину", - резюмувала Сарган.