Суд дозволив Мангеру пересуватися Херсонщиною \ УНІАН

Шевченківський районний суд Києва дозволив голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, якого звинувачують у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, пересуватися в межах Херсонської області, але зберіг вимогу носити електронний браслет.

Читайте такожМангер пройшов поліграф у справі Гандзюк, але ГПУ експертизу "забракувала"

Про це речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко повідомив у Facebook. "31 травня Шевченківський районний суд Києва своєю ухвалою продовжив до 1 липня строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного у кримінальному провадженні щодо вбивства Катерини Гандзюк Мангера", - заявив Лисенко.

Відео дня

Водночас, за його словами, клопотання прокурора було задоволено частково, оскільки "суд дозволив підозрюваному переміщатися в межах Херсонської області".

При цьому Мангер зобов'язаний прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді за першою вимогою у визначений час, а у разі зміни місця проживання - повідомляти їх про це.

Також Мангера зобов'язали здати на зберігання паспорт та інші документи, які дозволяють виїжджати за межі України, і носити електронний засіб контролю.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки більш як 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти п’яти фігурантів справи про вбивство активістки - Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова. 15 травня стало відомо, що Херсонський міський суд почне її розгляд 27 травня.

Також у справі фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Мангер і на той час помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

У квітні Грабчуку, Васяновичу, Вишневському, Торбіну, Горбунову, а також Мангеру і Павловському пом’якшили підозри.