Денісова розказала про умови перебування затриманої у Грузії українки Сусляк / фото facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова прокоментувала, в яких умовах перебуває затримана у Грузії українка Юлія Сусляк.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила журналістам сьогодні в Києві з посиланням на інформацію грузинської колеги і Посольства України в Грузії.

Читайте такожВ Україну повернулися 10 дітей, яких хотіли продати в Грузії (фото, відео)

Відео дня

"Слідство не розголошує будь-яких обставин. Це їх право. Я звернулася до своєї колеги - омбудсмена Грузії, щоб вона з'ясувала обставини, щоб безпосередньо перевірила умови тримання під вартою пані Сусляк. Коли у нас була така інформація, що до неї підселили в камеру психічно хвору людину, ми безпосередньо вирішили питання, щоб ця психічно хвора людина була переселена. Зараз, згідно з повідомленням в тому числі моєї колеги і Посольства України в Грузії, немає ніяких скарг від Юлії Сусляк», - сказала вона.

За її словами, українська сторона продовжуватиме відстежувати за тим, як триватиме слідство, якщо буде порушення міжнародних гуманітарних прав, то буду відповідна реакція.

Як повідомляв УНІАН, у Грузії українку Юлію Сусляк з 10 дітьми затримали за підозрою в торгівлі дітьми.

Після затримання українки її дітей розмістили у місцевих прийомних сім'ях і соціальних закладах Грузії.

Як повідомив перший заступник голови Нацполіції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін, 19 квітня з території Росії транзитом через Грузію до окупованої Абхазії мала намір виїхати 37-річна громадянка України разом з 10 дітьми (2008, 2013, 2014, 2017, 2018 років народження). Правоохоронцям вона пояснила, що четверо дітей - її рідні, а інші народжені в Україні за допомогою репродуктивної медицини.

28 травня родина затриманої в Грузії українки закликала президента України Володимира Зеленського посприяти у допомозі.

5 червня президент відрядив уповноваженого з прав дитини Миколу Кулебу до Грузії, щоб вирішити питання повернення дітей в Україну. У ніч з 6 на 7 червня вони повернулися в Україну.