false

Грузинський суд подовжив арешт багатодітній українці Юлії Сусляк іще на 35 днів

Грузинський суд продовжив арешт багатодітній українці Юлії Сусляк ще на 35 днів. Так поралась Головна прокуратура Грузії. Слідчі заявили, що їм треба час на перевірку інформації, українка могла везти в Абхазію десятьох дітей на продаж. Грузини чекають результатів розслідувань від правоохоронців України, Росії і Америки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Читайте такожНа адмінкордоні з Кримом затримали активістку кримськотатарську

Засідання в суді Тбілісі було закритим. Знімати заборонили всім, крім місцевого громадського телебачення. Місцеві журналісти, які стежать за справою, ТСН кажуть, що самі не розуміють що відбувається.

За 35 днів арешту грузинські слідчі хочуть, щоб Генпрокуратура України перевірила обставини народження дітей в Києві. Крім того, чекають з Росії відповіді про похоронах сина Сусляків. Звернулися і до Америки, де сама Юлія народила доньку. Скільки займе чвсу ця перевірка, невідомо. До того ж слідчі зовсім не цікавляться: як раз збиралася Сусляк продати дітей і кому.

В суді прокурор жодним словом не обмовився, які у них є докази провини хмельничанки Сусляк. Натомість, розповідає, як добре було дітям, відірваним від батьків, у Грузії. Іншу думку має захисник Сусляк. "Обвинувачення не містить жодного, хоча б єдиного документа, на підставі якого можна було б залишити людину під арештом. Я буду вимагати відхилення прокурорів у цій справі, а також відкриття кримінального провадження проти прокурорів за їх свавілля", - говорить адвокат українки Зураб Тодуа.