Сьогодні в райцентрі Іванівка Одеської області попрощалися з 11-річною Дариною Лук'яненко, яку 13 червня місцевий житель убив і кинув у вигрібну яму.

Як повідомили УНІАН в Іванівській селищній раді, попрощатися з убитою прийшли сотні людей.

Відео дня

Церемонія почалася опівдні на вулиці Центральній, біля будинку, в якому проживає сім'я Лук'яненків. Серед тих, хто прийшов - родичі, близькі, співробітники школи, в якій навчалася дівчинка, її товариші по навчанню, поліцейські й волонтери, які брали участь у спецоперації з пошуку дитини. Частина людей прибули з Одеси і найближчих населених пунктів.

Убиту ховали в закритій білій домовині, яку пронесли вулицями Іванівки. Також відбулася панахида.

Під час траурної церемонії одній зі школярок, яка знала Лук'яненко, стало зле. Як відзначили в селищній раді, це могло статися також через сильну спеку. Медики надали дівчинці своєчасну допомогу. Пізніше стало зле ще двом жінкам.

Читайте такожРозкрилися страшні подробиці вбивства 11-річної Даші лук'яненко під Одесою (фото, відео)

На місці весь час чергували автомобілі швидкої допомоги.

Будинок, в якому проживає сім'я підозрюваного у вбивстві Миколи Тарасова, охороняється правоохоронцями, щоб запобігти можливим заворушенням.

Як повідомляв УНІАН, 11-річна Дарина Лук'яненко зникла вдень 13 червня по дорозі на заняття танцями в смт Іванівка.

Відтоді дитину розшукували сотні людей - співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, в спецоперації було задіяно водолазів й авіацію.

17 червня поліція затримала шахрая, який нібито за звільнення дівчинки вимагав у її батьків 10 тис. дол.

19 червня Лук'яненко була знайдена вбитою у вигрібній ямі. За підозрою у вбивстві дівчинки затримано 22-річного місцевого жителя Миколу Тарасова.

Злочин попередньо класифіковано за частиною 4 статті 152 (спроба зґвалтування неповнолітньої), ч.2 ст.146 (викрадення), ч.2 ст.115 (умисне вбивство). Крім того, з огляду на факт знущання над померлою (вигрібна яма тощо), справу відкрита за ст.297 (наруга над тілом). Передбачається, що вбивство скоєно на сексуальному ґрунті.