Бекіров розповів про здійснювані маніпуляції лікарів / фото: Радіо Свобода

Тяжкохворий кримськотатарський активіст Едем Бекіров, якого ФСБ у Криму звинувачує в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, «практично нічого не їсть, побоюючись «стрибка» рівня цукру в крові».

Про це після відвідання Бекірова у сімферопольському СІЗО адвокат Олексій Ладін повідомив виданню Крим.Реалії.

Читайте такожУ СІЗО, де утримується Бекіров, епідемія кору - Денісова

Відео дня

Активіст підтвердив захиснику, що його дійсно вивозили до лікарні імені Семашка в Сімферополі, де взяли аналізи крові внутрішньовенно і з пальця (для перевірки рівня цукру), а також у кардіоцентр на консультацію до кардіолога.

«Маніпуляції лікарів, за підсумками яких було складено висновок, зайняли 20-30 хвилин. Тобто, це чергове формальне вивезення до лікарні. За словами лікарів, цукор у нього був у нормі. Але Бекіров мені пояснив, що знижений цукор викликаний тим, що він практично перестав харчуватися в СІЗО, оскільки побоюється саме стрибка рівня цукру. Він мені так і каже: «Я боюся їсти, тому що цукор може підскочити, і ситуація може бути аж до коми», - повідомив Ладін.

Також адвокат зазначив, що кардіолог оцінив ступінь ризику його здоров'ю як «дуже високий».

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінмежі з окупованим Кримом. Його звинувачують у зберіганні, поширенні та транспортуванні більш як 10 кг тротилу і 190 бойових набоїв.

У Бекірова ампутована нога, він хворий на цукровий діабет, переніс інфаркт і операцію на серці. Дочка активіста не раз заявляла про погіршення стану його здоров'я.

6 червня підконтрольний Кремлю так званий "Київський райсуд Сімферополя" до 12 серпня продовжив арешт Бекірову.

Адвокат Іслям Веліляєв заявив, що тяжкохворий Бекіров може не витримати ще два місяці арешту.

11 червня Євросуд з прав людини зобов'язав владу РФ негайно помістити Бекірова в лікарню.

12 червня ФСБ РФ завершило слідство у справі Бекірова. Він не визнав вину і повністю підтвердив свої показання, раніше надані в ході слідства, а також уточнив погодинно і по датах, з ким і де перебував у той час, коли він нібито «передавав вибухівку і боєприпаси».