Під Міністерством молоді та спорту проходить акція на підтримку переможниці Європейських ігор Ганни Соловей / фото УНІАН

У Києві під Міністерством молоді та спорту України проходить акція на підтримку переможниці Європейських ігор 2019 року у велоспорті Ганни Соловей.

Як передає кореспондент УНІАН, на акцію зібралися близько 150 людей, більшість з яких – велосипедисти. Вони приїхали велосипедами і вдягнуті у спецформу.

Читайте такожШоу підходить до кінця: у ФВУ розглянуть питання про звільнення скандального президента Башенка

Учасники акції тримають плакати з гаслами, зокрема: «Геть Башенка – паразита, що живе на мої гроші».

Учасники акції тримають плакати з гаслами / фото УНІАН

Також активісти збирають підписи під громадським зверненням до міністра молоді і спорту Ігоря Жданова з вимогою негайно відправити президента Федерації велоспорту України Олександра Башенка у відставку.

Учасники акції заявили, що сформулювали низку вимог, серед яких також скликання позачергової конференції Федерації велосипедного спорту України, а також публічних вибачень федерації перед Соловей та всіма іншими спортсменами - представниками велосипедної спільноти.

Також активісти вимагають розірвання договору про співпрацю між міністерством і ГО «Федерація велосипедного спорту України», а також позбавлення федерації статусу національної.

Крім того, у вимогах йдеться про створення ініціативної групи з представниками міністерства, спортсменами, суддями, тренерами з метою оперативного укладення якісного нового договору. Тобто, як пояснили учасники акції, йдеться про «повне перезавантаження федерації та обрання нових достойних членів».

За словами учасників акції, ситуація з Соловей не єдина. Вони відзначають, що Башенко «поводиться щороку все нахабніше і нахабніше, відчуваючи, що начебто державні кошти – це його, спортсмени – це його раби, з якими він може робити все, що завгодно, а судді, тренери – так само його прямі співробітники, яким він може давати прямі завдання».

На думку учасників акції, ця ситуація склалась не через самого Башенка, а через те, що «в системі є прогалини», зокрема коли міністерство не може впливати на діяльність федерації, що є неприпустимим.

Після озвучення вимог та виступів учасники акції скандували: «Ми за Ганну Соловей!», «Геть Башенка!» та «Один за всіх і всі за одного!».

Як повідомили активісти, Жданов запросив на розмову їхню ініціативну групу, і до них має долучитися Соловей.

Під Міністерством молоді та спорту проходить акція на підтримку Ганни Соловей / фото УНІАН

Як відомо, 28 червня Федерація велоспорту на своїй сторінці у Facebook привітала з перемогою не Соловей, яка виграла золото Європейських ігор у Білорусі, а голову київської міської федерації велосипедного спорту Сергія Мухомора. Соловей заявила, що Мухомор не має стосунку до її перемоги, після чого спортсменці почав погрожувати Башенко. Він також пообіцяв, що не візьме у збірну України Соловей або її тренера. На це чемпіонка відповіла, що чекає відставки Башенка.

Активісти вимагають відставки президента Федерації велоспорту Олександра Башенка / фото УНІАН

Активісти вимагають відставки Олександра Башенка / фото УНІАН