Турчинов занепокоєний законопроектом про легалізацію медичного канабісу / фото УНІАН

Об’єднання релігійних і громадських організацій “Всеукраїнський Собор”, координатором якого є колишній секретар РНБО Олександр Турчинов, виступило проти законопроекту № 10313, який передбачає легалізацію медичного канабісу.

Як повідомляється на сайті Турчинова, про це йдеться у зверненні «Собору» до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та народних депутатів України. 

Читайте такожПравозахисники звернулися до Гройсмана через статтю Турчинова про ЛГБТ

Відео дня

“На наше глибоке переконання, вищевказаний законопроект у випадку його ухвалення призведе до стрімкого зростання і поширення наркоманії, зокрема у молодіжному середовищі, через доступність коноплі та продуктів з неї, зростання прибутків наркоторговців та вкрай негативних наслідків для всього українського суспільства”, - йдеться у зверненні, яке підписали Турчинов та Головою «Духовної ради» об’єднання Валерій Антонюк.

Основними завданнями і напрямками діяльності «Всеукраїнського Собору» називають поширення християнських цінностей.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня 2019 року у парламенту було зареєстровано проект закону № 10313 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права особи на життя», який врегульовує використання канабісу для потреб медицини та науки.