Прокуратура завершила сдідство в одній зі справ Майдану / atn.ua

Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури України завершено слідство у черговому кримінальному провадженні за фактами вчинення злочинів під час мирних акцій протесту у грудні 2013 – лютому 2014 року.

Читайте такожРодичі Героїв Небесної сотні вимагають не змінювати ландшафт Інститутської під час будівництва Музею Революції гідності

Як повідомляється на сайті ГПУ, за наслідками досудового розслідування складено обвинувальний акт, за яким екс-заступник начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС України у м. Києві обвинувачується у перевищенні влади та службових повноважень і вчиненні інших злочинів на виконання злочинних наказів вищестоящого керівництва, спрямованих на перешкоджання проведенню мітингів.

Відео дня

«Як наслідок, підпорядкованими вказаній особі працівниками спецпідрозділів МОП «Беркут» МВС України було застосовано надмірне фізичне насильство та спеціальні засоби, у тому числі з метою залякування учасників мирних акцій протесту 10 та 11 грудня 2013 року на вул. Інститутській, 22.01.2014 року на вулицях Михайла Грушевського, Хрещатик та Європейській площі, 18.02.2014 на перехресті вулиць Шовковичної та Інститутської, на Садовій вулиці та Кріпосному провулку, у результаті чого вбито 3 учасників акцій протесту, а 99 з них заподіяно тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості», – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що правоохоронці продовжують системну роботу з розслідування, розкриття злочинів, вчинених під час акцій протесту у 2013-2014 роках.  

Нагадаємо, в лютому генпрокурор Юрій Луценко розкритикував роботу начальника управління спецрозслідування ГПУ Сергія Горбатюка у справах Майдану.