Наразі правоохоронці чекають на повернення Верховною Радою можливості проведення заочного слідства / фото УНІАН

Досудове розслідування щодо винних у розстрілах на Майдані під час Революції гідності завершене.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, коментуючи спростування цієї інформації начальником управління спецрозслідувань ГПУ Сергієм Горбатюком, який "плутає кримінальні провадження", передає ТСН.

"Коментувати Горбатюка достатньо складно… Бо людина, яка 5-й рік не може розрізнити справи щодо окремих вбитих майданівців від справи Януковича, Захарченка та Якименка, котрі віддавали злочинні накази, і є в окремому провадженні... Це дуже сумно. Підтверджую, я був правий: справу про віддачу злочинних наказів про розстріл майданівців Януковичем, Захарченком, Якименком та низкою їхніх підлеглих, всі слідчі дії завершені. Я керуюся при цьому рапортом прокурора у цій справі", - наголосив він.

Відео дня

Також Луценко зазначив, що Горбатюк тривалий час переносить слідчий експеримент на алеї Героїв Небесної Сотні.

Читайте такожПроведення слідчих експериментів у справі екс-"беркутівців" під загрозою зриву - Горбатюк

"Людина, яка четвертий місяць не може провести слідчий експеримент на місці меморіалу Небесної сотні. З листопада місяця… Йому спочатку заважало листя, а тепер сніг. Все це нелегко переносити", - додав генпрокурор.

За словами глави ГПУ, наразі правоохоронці чекають на повернення Верховною Радою можливості проведення заочного слідства для передання матеріалів справи щодо розстрілів на Майдані.

"Після рішення парламенту про поновлення принципу заочного слідства, котре зникло після створення Державного бюро розслідувань, у цій справі буде офіційно оголошено про завершення слідства. Спочатку матеріали справи передадуть на ознайомлення, потім – до суду", - резюмував Луценко, уточнивши, що профільний комітет має розглянути необхідні поправки "вже цього тижня".

Раніше повідомлялося, що Горбатюк заперечив заяву генерального прокурора Юрія Луценка про завершення досудового слідства щодо винних у розстрілах на Майдані.