Справу українки Сусляк, яку в Грузії підозрювали в торгівлі дітьми, передадуть в Україну / фото sputnik-georgia.ru

Справу звільненої з-під варти багатодітної українки Юлії Сусляк, яку в Грузії підозрювали в торгівлі дітьми, передадуть до правоохоронних органів України.

Про це в коментарі УНІАН сказав український адвокат Олександр Шадрін, який тримає контакт з грузинською стороною захисту Сусляк.

Читайте такожСуд Грузії звільнив багатодітну українку Сусляк

"Скасували запобіжний захід за недоведеністю її причетності, а сама справа за фактом передаватиметься для подальшого розслідування в Україні", - сказав він.

На думку адвоката, грузинська сторона, "швидше за все, хоче уникнути відповідальності за цю ситуацію".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 19 липня, Тбіліський міський суд ухвалив рішення звільнити громадянку України Сусляк.

Як сказав її грузинський адвокат Зураб Тодуа, Сусляк звільнили через нездатність прокуратури надати вагомі докази її вини, в зв'язку з чим слідче відомство заявляє про неможливість розслідування справи Сусляк у Грузії і намір передати українській прокуратурі всі матеріали для подальшого діловодства.

Українку було затримано 25 квітня в одній з лікарень Кутаїсі. За інформацією МВС Грузії, вона разом з 10 дітьми прибула з Росії на початку квітня і мала намір перейти на територію так званої "республіки Абхазія", де на них чекав її чоловік Юрій Сусляк.

За документами Сусляк є матір'ю дітей, проте четверо з них народилися в 2017 році, що і викликало підозри. Сама Сусляк заперечувала звинувачення: за її словами, шестеро з десяти дітей були народжені методом сурогаціі.

6 червня дітей Сусляк відправили на батьківщину. Рішення було ухвалено після переговорів з українською делегацією, яка прибула до Грузії для вирішення цього питання. Підставою для такого рішення став висновок експертизи Національного бюро судової експертизи ім. Самхараулі, який підтвердив, що біологічними батьками всіх десятьох дітей є Юрій і Юлія Сусляк.