МИД Украина обратился в ЮНЕСКО с просьбой осудить передачу Артека Росии / crimea-media.ru

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві МЗС. У повідомленні говориться, що 31 березня 2015 року на засіданні так званої "Ради міністрів республіки Крим", прийнято рішення про передачу з державної власності Республіки Крим у федеральну власність" Міжнародного дитячого центру "Артек".

Читайте такожОкупаційна влада Криму передала землю і майно «Артеку» у власність Росії

Як підкреслюється в заяві, "цей ганебний крок є продовженням злочинної політики РФ в тимчасово окупованій Автономній республіці Крим, яка продовжує здійснювати цілеспрямоване пограбування України і в черговий раз демонструє зухвале ставлення до базових принципів міжнародного права".

Відео дня

В МЗС нагадали, що у 2006 році Кабінет міністрів і ЮНЕСКО підписали Угоду про надання державному підприємству України " Міжнародний дитячий центр "Артек" статусу центру під егідою ЮНЕСКО.

У зв'язку з цим МЗС закликає ЮНЕСКО, провідні міжнародні організації, світове співтовариство засудити такі дії російської сторони, які є викликом всьому цивілізованому світу, консолідувати міжнародний тиск на Росію для скасування всіх незаконних рішень, які призвели до тимчасової окупації української території, компенсації збитків, завданих нею Україні та її громадянам.