Павловського відпустили з-під варти через нібито погане самопочуття / фото УНІАН

Адвокат батька вбитої активістки Катерини Гандзюк Євгенія Закревська не здивована появою фігуранта кримінальної справи – колишнього помічника народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука Ігоря Павловського, якого відпустили з-під варти через поганий стан здоров’я, на футболі в Одесі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила журналістам в Києві.

Читайте такожВбивство Гандзюк: активісти просять Зеленського вплинути на ГПУ

Відео дня

“Потерпілих викинули зі справи по Павловському. Те що він не дотримується умов, за якими, як нам повідомили слідчі, йому змінювали підозру, а саме він двічі ухилився від допиту у справі Мангера, нібито хворів. Саме на підставі нібито хвороби йому змінили запобіжний захід. Але, на жаль, ми не можемо це контролювати, оскільки прокуратура нам не надає інформації, який у нього запобіжний захід, і чи є він взагалі”, - сказала Закревська.

Вона також додала, що прокуратура не інформує її як адвоката батька Катерини Гандзюк про судові засідання у справі Павловського, про запобіжний захід, про інші слідчі дії. Все це сталося після того, як справу Павловського було відокремлено в окреме провадження від основної справи вбивства активістки, хоча офіційно прокуратура жодної інформації про вилучення Віктора Гандзюка та Закревської із справи Павловського не надавала.

“Тому його поява на футболі - це логічна кульмінація всього, що відбувалося останнім часом”, - підкреслила Закревська.

Також вона додала, що звернулася до прокуратури із скаргою на те, що слідство ігнорує інтереси Віктора Гандзюка у справі Павловського.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки більш як 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти п’ятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова.

6 червня суд оголосив їм вироки. Організатор виконання замаху на вбивство Гандзюк Торбін засуджений до 6 років та 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Грабчук отримав 6 років ув’язнення. Обвинувачені у пособництві Васянович і Горбунов засуджені до 4 та 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину Вишневський отримав 4 роки в’язниці.

У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Також громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній глава Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв та екс-заступник глави ОДА Євген Рищук.

19 червня Віктор Гандзюк на своїй сторінці у Facebook оприлюднив відкритого листа, в якому попросив Зеленського про конфіденційну зустріч з ним та активістами руху "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Президент Володимир Зеленський відповів на відкритий лист батька вбитої активістки та погодився зустрітися.

Раніше сьогодні, 29 липня, Гандзюк розповів журналістам ро обнадійливу зустріч з президентом України.

"У попереднього президента бракувало політичної волі. Після зустрічі з новим президентом, думаю, що йому у цьому напрямку політичної волі не бракує", - заявив Гандзюк.