Харківський школяр став призером наукового конкурсу в Китаї / city.kharkov.ua

Конкурс наукових проектів «CASTIC» проходить вже 34 роки поспіль. У 2019 році в змаганнях взяли участь школярі та студенти з 50 країн світу.

Читайте такожУкраїнці здобули 4 медалі на Міжнародній олімпіаді з фізики в Ізраїлі

Делегація від України була представлена на конкурсі вперше. До її складу увійшли три учні Малої академії наук, в тому числі випускник Харківського навчально-виховного комплексу №45 «Академічна гімназія» Данило Осташев, який виборов 3-тє місце, передає dozor.kharkov.ua.

Відео дня

Довідка. «CASTIC» (China Adolescents Science and Technology Innovation Contest) - це конкурс наукових і інноваційних проектів, в якому беруть участь школярі і студенти у віці від 12 до 20 років. Вони представляють проекти у 13 категоріях: математика, біомедицина, хімія, фізика та астрономія, інформаційні технології та комп'ютерні науки, екологія, ботаніка, мікробілогія, зоологія та ін. Також учасники конкурсу беруть участь у тематичних семінарах і виставках, отримують можливість поспілкуватися з відомими зарубіжними дослідниками. Конкурс є одним з ключових молодіжних наукових подій світу.