Фото Begemot.media

Депутат міськради Оксана Гринько від імені городян запросила посла ЄС в Україні до прифронтовіого Маріуполя дізнатися, як розвивається місто.

На засіданні XLIII сесії міської ради VII скликання Оксана Гринько озвучила звернення від міжфракційного об'єднання «Спільне партнерство за сучасний Маріуполь» до глави представництва ЄС в Україні пану Хьюга Мінгареллі, повідомляє прес-служба міськради.

«Вельмишановний пан Мінгареллі, дозвольте висловити Вам свою повагу та звернутися особисто з приводу Вашого зауваження про ситуацію в нашому місті, коментуючи події в Кривому Розі, коли на ArcelorMittal навідалися представники СБУ. Ви підкреслили, що перевірки служб безпеки об'єктів промисловості шкодять іміджу України та її інвестиційній привабливості. Ми повністю погоджуємося з Вами і теж вважаємо, що позитивний імідж – одна з найважливіших складових успішного залучення інвестицій в економіку. Протягом кількох останніх років Маріуполь працює над тим, щоб довести інвесторам, що в розвиток нашого міста варто вкладати гроші», - заявила маріупольський депутат.

Відео дня

Оксана Гринько зазначила, що зарубіжні партнери беруть активну участь у модернізації містоутворюючих підприємств Маріуполя, а також у проектах, спрямованих на розвиток міста.

Вона висловила надію, що офіційне представництво ЄС в Україні приєднається до цього процесу: «Вважаємо, що нам вдалося довести, що Маріуполь - надійний партнер, якому можна довіряти. Про це свідчать, зокрема, спільні проекти з Французькою Республікою, співпраця з Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції та розвитку. Це потужний сигнал для наших потенційних партнерів і в Європі, і по всьому світу».

Оксана Гринько запросила посла ЄС відвідати Маріуполь з робочим візитом, щоб побачити, які зміни відбуваються сьогодні в місті, і надати допомогу у вирішенні його застарілих проблем.

«У першу чергу нам необхідна професійна експертиза і, звичайно, залучення інвестицій для розвитку економіки та інфраструктури Маріуполя», - підкреслила депутат.

Відзначимо, що дане звернення з'явилося після висловлювання Х'югу Мінгареллі в інтерв'ю "Європейської правді" щодо рейду СБУ 20 липня з обшуками на Криворізькому гірничо-металургійному комбінаті «Арселорміттал Кривий Ріг», яка належить найбільшому іноземному інвестору.

Він заявив: «Звичайно, є потреба боротися з корупцією, у тому числі в сталеливарній галузі. Але невже ситуація в ArcelorMittal – найгірша в Україні? Я не фахівець і у мене немає відповіді, але коли я був у Маріуполі та проводив пальцем по склу, то палець ставав чорним. І я точно знаю, що це було забруднення не від ArcelorMittal, а, напевно, від заводу "Метінвесту". Як на мене, то навіть якщо завтра СБУ "для балансу" прийде з обшуком на завод "Метінвесту", це не вирішить проблему для інвестклімату».

Нагадаємо, що в Маріуполі пройшло засіданні XLIII сесії міської ради VII скликання. Раніше публікувалося, що більше 3 млн грн отримають маріупольці на лікування, з них 50% передадуть онкохворим.