В Одесі відбувся третій фестиваль пісочних скульптур. На цей раз майстри творили на набережній Ланжерона з 40 тонн спеціального кар'єрного піску.

Читайте такожНаварили 75 літрів грибної юшки та показали весілля Довбуша: як Яремче відгуляло День міста (фоторепортаж)

Дев'ять команд професіоналів і аматорів активно орудували стеками та лопатами, щоб явити світові оригінальні статуї з казковими персонажами і морськими мешканцями, повідомляє Сегодня

Частину набережної, де працювали учасники фесту, огородили стрічкою, щоб глядачі не заважали роботі. І, як виявилося, не дарма: люди оточили локацію і постійно фотографували те, що відбувається.

Правда, за словами учасників, такий ажіотаж виник ближче до вечора, коли гори піску почали поступово перетворюватися на тварин, будівлі і міфічних істот.

Кожна команда створювала одну масштабну скульптуру. Для заходу на набережну завезли близько 40 тонн піску. Його, за словами організаторів, спеціально для таких цілей підняли із дна озера, оскільки він дрібніше і краще тримає форму.

За вісім годин озерний пісок перетворили в дев'ять статуй на морську тематику. Можна було побачити моржа, морського коника, великих медуз і жінку з пишними формами в надувному крузі. А ще лева, що сидить на панцирі черепахи, восьминога, який охороняє скриню, і русалку.