В ході військового навчання протягом 12-18 серпня особовий склад опановуватиме ази сучасної тактики ведення бою / vin.gov.ua

13 серпня відбувся другий день командно-штабних навчань із територіальної оборони за участю військовозобов'язаних та офіцерів-резервістів з м. Вінниці та шести районів області.

Практичну частину навчань солдати проходять на стрільбищі навчального полігону військової частини 3008 у селі Тютьки. Мета проведення цього заходу полягає в підготовці бригади до виконання завдань за призначенням.

Прибув на полігон і голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Відео дня

«На сьогодні ми є свідками проведення командно-штабних навчань в рамках нової структури територіальної оборони. Територіальна оборона — важлива складова обороноздатності, – наголосив керівник регіону, – Такі навчання влаштовують, аби резервісти могли згадати і відшліфувати раніше набуті навички. Починаючи із другої половини минулого року ми почали формувати бригаду територіальної оборони, яка б давала можливість оперативно приймати управлінські рішення. Принципово важливим є те, що наразі ця система ефективно працює. Область здатна повноцінно забезпечити боєздатність такої бригади».

Як зауважив посадовець, система територіальної оборони має виконувати чіткі завдання. Це резервний компонент Збройних сил України, що в особливий період здійснює охорону та захист державного кордону, забезпечує умови для надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління, стратегічне оперативне розгортання військових сил, охорону та оборону важливих об'єктів та комунікацій, боротьбу з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями, забезпечує взаємодію із підрозділами Міністерства оборони України, Національної гвардії, прикордонними військами.

Читайте такожВовкулака зі стрілами: для ССО затвердили нову символіку (фото)

Валерій Коровій також підкреслив, що обласна влада приділяє значну увагу питанню забезпечення функціонування бригади територіальної оборони Вінниччини. Відтак, під час проведення засідання Ради національної безпеки і оборони України начальником Генерального штабу ЗСУ як один із найбільш ефективних прикладів розгортання бригади територіальної оборони була визнана Вінницька область.

У свою чергу, генерал-майор, заступник командувача Сухопутних військ з територіальної оборони Анатолій Баргилевич зазначив, що військовозобов’язані проходять всі етапи військової підготовки, покращують тактико-спеціальну, вогневу, інженерну та індивідуальну підготовку з урахуванням сучасної специфіки виконання армійськими підрозділами завдань, а також беруть участь у бойовому злагоджені у складі своїх підрозділів.

В ході військового навчання протягом 12-18 серпня особовий склад опановуватиме ази сучасної тактики ведення бою, удосконалюватиме навички стрільби з різних видів зброї, вивчатиме тактичну медицину, основи топографії та інженерно-саперну справу. Мета зборів – отримати теоретичне та практичне знання, навички дій у складі підрозділу.

Основним завданням командно-штабних навчань є відпрацювання практичних дій підрозділів стрілецьких рот для забезпечення функціонування стратегічних об’єктів області у разі виникнення військової загрози.

Інструкторами проведення занять є досвідчені офіцери, учасники АТО/ООС.