Зважаючи на бажання України приєднатися до Північноатлантичного альянсу, яке закріплене в Конституції України, Держгідрографія за підтримки Морської адміністрації нещодавно закупила сучасне програмне забезпечення в німецької компанії, яке надасть можливість розробляти електронні карти з використанням концепції AML відповідно до стандартів НАТО.

AML (Additional Military Layers) – ініційований НАТО проєкт, який призначений для безпечної навігації та виконання поставлених завдань військовими кораблями країн НАТО.

«Сучасне програмне забезпечення дозволяє нам розробляти та створювати нові типи картографічної продукції. Головною його особливістю є те, що тепер ми зможемо розробляти спеціалізовані AML карти для воєнно-морських сил. Тобто одразу ж після вступу нашої країни до НАТО, Держгідрографія буде готова випускати AML карти, які повністю відповідатимуть високим стандартам НАТО», – розповів начальник Держгідрографії Олександр Щипцов.

Відео дня

Також слід зазначити, що на початку липня в Україні проходили міжнародні військові навчання «Сі Бриз-2019». Крім цього, військові кораблі НАТО на постійній основі заходять у морські порти України.