Зеленський прокоментував обвал будинку у Дрогобичі / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський відреагував на трагедію у Дрогобичі.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Цієї ночі в Дрогобичі під завалами під’їзду чотириповерхового будинку обірвалося життя двох людей. У роботах на місці трагедії задіяні всі необхідні сили місцевих рятувальників, кількох людей уже звільнили з-під завалів, з іншими тримають зв’язок мобільними телефонами. Дуже сподіваюся, що всіх вдасться врятувати», - написав він.

Відео дня

Зеленський нагадав, що версій причин трагедії поки дві: вибух побутового газу та зношеність дерев’яних перекриттів.

«На жаль, житловий фонд, особливо в невеликих містах, перебуває здебільшого у незадовільному стані – про капітальний ремонт там не чули ще з радянських часів. Неможливо будувати нову країну, не будуючи чи хоча б капітально не відновлюючи будинки українців», - зазначив президент.

Зеленський заявив, що завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків по всій країні та розробка у найкоротший термін програми приведення до належного стану старих і зведення нових.

Він також висловив співчуття родичам загиблих.

Читайте такожМешканці будинку, що обвалився в Дрогобичі, за кілька днів до трагедії скаржилися на тріщину в стіні

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 28 серпня, о 02:46 стався обвал у чотириповерховому чотирипід’їздному житловому будинку у м. Дрогобич Львівської області.

Внаслідок обвалу загинуло дві особи і сім осіб, у тому числі чотири дитини, госпіталізовано. У ДСНС повідомили, що під завалами житлового будинку можуть бути ще 5 осіб.

Внаслідок обвалу зруйновано під’їзд з першого по четвертий поверх. На даний час будинок повністю відключено від газо-, електро- та водопостачання. Спочатку у ДСНС заявили, що обвал стався внаслідок вибуху газу, згодом цю версію назвали малоймовірною.

У компанії «Львівгаз» також заперечили, що вибух газу міг бути причиною обвалу багатоповерхівки.