Звільнений політв'язень Микола Карпюк раніше говорив про поганий стан Клиха / УНІАН

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова спростувала інформацію про те, що звільнений політв'язень Станіслав Клих знаходиться в реанімації.

Про це вона написала у Telegram.

"Звільнений політв'язень Станіслав Клих в лікарні, однак він не перебуває в реанімації", - написала Денісова.

Відео дня

Раніше повідомлялося, нібито Клих був направлений до реанімаційного відділення лікарні. Про це заявила Ольга Афанасьєва, мати звільненого з РФ у 2016 році українця Геннадія Афанасьєва, яка перебувала в "Феофанії".

Читайте також"Росія має негайно звільнити всіх українців": Держдеп США прокоментував обмін полоненими

«Стан у Стаса (Клиха - УНІАН) дуже поганий", - сказала вона.

Звільнений політв'язень Микола Карпюк також повідомляв журналістам, що Клих перебуває у важкому психологічному стані.

«Будьте з ним обережні, він дуже агресивний... Знаєте, те, що я переніс, - це одна справа, а якщо б ви побачили, що відбувається зі Станіславом. У нього коліна, руки, лікті просто зчесані. Те, що він пережив... у порівнянні з цим - мене навіть, можна сказати, не піддавали тортурам», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня у рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки та 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Водночас до Росії повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Всі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали у травні 2014 року. Російські силовики звинуватили їх в організації терактів в окупованому Криму. В серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії.