Олег Сенцов / REUTERS

Український режисер та колишній бранець Росії Олег Сенцов прокоментував першу прес-конференцію для журналістів 10 вересня в Києві.

Митець відреагував на подію у Facebook.

Читайте такожСенцов заявив, що хотів би бачити Путіна в Гаазькому суді

Відео дня

«Щодо рівня запитань, то сам формат прес-конференції передбачає їхню широту і деяку поверховість, тому питання були або стандартні, або безглузді», – написав він.

Сенцов пояснює, що саме через це не любить інтерв’ю: «Запитують про якусь банальщину чи навпаки – намагаються колупатися в тебе у душі, як в особистій кишені».

«Кожен журналіст запитував про те, про що хотів запитати, і я готовий віддати все що завгодно за це право, як і за право «простого народу» писати про мене гидоту. Бо ж свобода для мене дорожча за все на світі», – підсумував Сенцов.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки і 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих і Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов. Сенцова разом з Кольченком затримали в травні 2014 року.

Російські силовики звинуватили їх в організації терактів в окупованому Криму. У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії.

Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що Сенцову і Кольченку коштом держави придбають квартири в Києві.