Олег Сенцов / REUTERS

Звільнений у рамках обміну з РФ український режисер Олег Сенцов заявив, що російські слідчі у сфабрикованій справі пропонували йому дати «викривальні» свідчення на когось з лідерів Майдану, щоб зменшити строк ув'язнення.

Читайте такожСенцов у травні збирався розпочати друге голодування

Як передає кореспондент УНІАН, про це Сенцов повідомив на спільній зі звільненим з російського ув'язнення активістом Олександром Кольченком прес-конференції в Києві.

Відео дня

«Це система, яка не може дати назад. Якщо вони сказали, що вони терористи, вони не можуть сказати, що ми їх випадково затримали, що насправді так вийшло - їх замотало в жорна, а ми так не хотіли. Ні, ця система задню не дає», - заявив він.

«Мені слідчий каже: На тебе свідчення є. Ти сядеш за всяку ціну, це без варіантів. Але можеш полегшити свою долю і дати свідчення на когось в Києві. Можеш на Кличка. На когось іншого, хто був на Майдані, будь-яке прізвище, нам все одно», - розповів Сенцов.

За його словами, ці події відбувалися за два тижні до виборів президента України в 2014 році.

«Він (слідчий - УНІАН) сказав, що ти даєш свідчення і отримаєш 7 років, якщо ні, то підеш паровозом і отримаєш 20. Я сказав "ні" відразу, не роздумуючи. Я про це не шкодував, і коли отримав 20 років, я не здивувався. Як обіцяли, так вони зробили», - додав Сенцов.