Kyiv Lights Festival пройде з 28 по 29 вересня у Києві

Стали відомі учасники конкурсу 3D відеомаппінгу третього міжнародного фестивалю світла і медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival (KLF).

У ньому візьмуть участь 28 конкурсантів з 16 країн, включно з Україною. Свої заявки подали медіа-художники з Бельгії, Іспанії, Італії, Китаю, Колумбії, Мексики, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Таїланду, Угорщини, Фінляндії, Франції та Японії.

Фестиваль KLF відбудеться з 28 по 29 вересня у Києві. За словами організаторів, за цей час медіа-художники з усього світу будуть змінювати міський простір за допомогою світлових інсталяцій, а будівля Київської міської державної адміністрації перетвориться на велетенський екран для конкурсу 3D відеомаппінгу.

В рамках фестивалю також відбудеться запуск «Променю мрій», основою для якого стали 100 000 дитячих малюнків, зібраних з усієї України в турі #моядитячамрія. Робота об’єднає в собі 3D маппінг і технології доповненої реальності AR.

Під час фестивалю кожен присутній зможе долучитися до історичної події, побачити мрії і увімкнути доповнену реальність, розроблену студією AR Live Animation, щоб спостерігати, як оживають малюнки мрій, доторкнутися до мрії через свій смартфон, зробити фото та відео. Для цього необхідно завантажити в Apple Store та Play Маркеті та встановити спеціальний безкоштовний додаток Promin Mriy (Промінь мрій). Він буде доступний для завантаження напередодні шоу.

Відзначимо, що «Промінь мрій» створений переможцями KLF-2017 анімаційною студією SKILZ для благодійного проекту 1+1 медіа «Здійсни мрію».

В рамках фестивалю також відбудеться запуск «Променя мрій»

Крім цього, стверджують організатори, вперше у світовій історії понад 100 тисяч малюнків дитячих мрій будуть зашифровані в сигнал і відправлені в космос. Кодування та передачу радіосигналу з дитячих малюнків на 41 світловий рік у Всесвіт організовує Державне космічне агентство.

Понад 100 тисяч дитячих малюнків будуть відправлені в космос

У 2018 році фестиваль відвідали понад 220 тисяч киян та гостей столиці. У міжнародному конкурсі 3D відеомаппінгу змагалися медіа-художники з дев'ятнадцяти країн, серед яких Бразилія, Індонезія, Китай, Колумбія, Таїланд, Чилі і Японія.

Відео: Kyiv Lights Festival

Також наголошується, що в цьому році Kyiv Lights Festival стане партнером благодійного проекту 1+1 медіа «Здійсни мрію». Проект вже більше 3-х років здійснює грандіозні мрії дітей, які борються за життя, допомагає їм відчути справжнє щастя і радість.

Організаторами Kyiv Lights Festival виступають івент-агентство НЕБО, студія Front Pictures, компанія Enjoy Media.