До Умані Черкаської області прибувають паломники-хасиди / фото УНІАН

До України вже прибули близько 25 тис паломників-хасидів.

Як повідомляє Держприкордонслужба, упродовж доби прикордонники оформили на в’їзд 5 тис. 687 паломників-хасидів, які їдуть у місто Умань на Черкащині.

Прочани масово продовжують прибувати, адже завтра, 29 вересня, ортодоксальні євреї відзначають ювілейний 5780-й іудейський Новий рік.

Відео дня

Наразі співробітники Держприкордонслужби в авіаційних пунктах пропуску Києва, Одеси, Вінниці, на кордоні з Польщею, Словаччиною та Румунією встановленим порядком оформили 24 тис. 782 паломників.

Читайте такожДо України приїхали понад 7 тисяч хасидів на святкування іудейського Нового року (фото)

Водночас у відомстві зазначили, що з початку прибуття хасидів – з 6 вересня – прикордонники не пропустили вісьмох громадян Ізраїлю з різних причин, у тому числі через відсутність необхідних документів та заборону на в’їзд в Україну ще під час попередніх візитів.

Як повідомляв УНІАН, до Умані Черкаської області прибувають паломники-хасиди для святкування Нового 5780 року за іудейським календарем – Рош-га-Шана, який цього року відзначається з вечора 29 вересня до вечора 1 жовтня.

Публічний порядок в Умані забезпечує понад 550 українських поліцейських, які прибули у складі зведеного загону, та 20 працівників поліції Ізраїлю.

Загалом до Умані на святкування Рош-га-Шана очікується приїзд близько 40 тисяч прочан.