Парафіяни ПЦУ та УПЦ МП влаштували суперечку через храм / фото УНІАН

Сьогодні у селі Калинівка Житомирського району парафіяни двох конфесій (ПЦУ та УПЦ Московського патріархату) сперечалися, кому належить храм.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Житомирській області, 3 листопада правоохоронцям надійшло повідомлення про конфлікт між парафіянами.

Читайте такожВизнання ПЦУ: в РПЦ припиняють спілкування з главою Елладської церкви

Відео дня

У поліції уточнили, що раніше громада цього села ухвалила перехід до Православної церкви України. Однак сьогодні біля храму виникла сутичка між парафіянами ПЦУ та прихильниками Московського патріархату. Перші прийшли до сільської церкви і мали намір провести інвентаризацію. Це обурило прихильників Московського патріархату, які вважають храм своїм, тому стали його боронити від односельців. Представники Московського патріархату зачинилися всередині церкви і не пускали туди своїх опонентів, тому й виникла суперечка.

На місце конфлікту прибули правоохоронці, аби вирішити його у законний спосіб та уникнути бійки. На даний час поліція працює на місці, забезпечує правопорядок і сприяє врегулюванню конфлікту.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня на Рівненщині стався конфлікт між прихильниками Української православної церкви, що перебуває в єдності з московським патріархатом, та Православної церкви України довкола приналежності місцевого Свято-Покровського храму.