СБУ відзвітувала про затримання провокатора на Дніпропетровщині / ssu.gov.ua

СБУ затримала мешканця міста Кам’янське (Дніпропетровська область), який за завданням спецслужб РФ поширював у соцмережах заклики до вчинення терактів на день Гідності та Свободи.

Читайте такожУ Житомирі суд залишив під вартою сепаратистку, яка сприяла діяльності "ДНР"

Як повідомляється на сайті СБУ, правоохоронці встановили, що чоловіка завербувала інформаційна група «Сапфір», створена Генштабом ЗС РФ. На співпрацю він погодився із ідейних міркувань.

Відео дня

«За завданням кураторів провокатор від імені проукраїнського активіста зареєструвався у соцмережах. Напередодні Дня Гідності та Свободи провокатор почав розміщувати заклики до скоєння терористичних актів у найбільших містах України, зокрема Києві, Дніпрі, Харкові та Одесі. За задумом спецслужб РФ, дії провокатора мали створити інформаційний фон для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні напередодні та під час святкування», – йдеться в повідомленні СБ.

Стверджується, що в разі здійснення будь-яких реальних провокацій або заворушень російські ЗМІ були готові поширити інформацію про причетність до них патріотичних українських організацій, аби вплинути на міжнародний імідж України. СБУ викрила задум росіян та припинила діяльність провокатора.

Слідчі СБ провели обшук у чоловіка та вилучили комп’ютерну техніку з доказами. За скоєння злочину, передбаченого ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту) Кримінального кодексу України, мешканцю Дніпропетровщини загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Раніше У Харкові російського агента засудили до 12 років в’язниці.