У Києві між жінкою і таксистом виник конфлікт через автокрісло / фото УНІАН

У Києві виник конфлікт між пасажиркою з дитиною і таксистом, який відмовився везти їх через відсутність в його машині дитячого автокрісла.

Читайте такожУ Києві горів дитячий садок, є загиблий (фото)

Відео суперечки опублікував «Київ оперативний». На ньому водій пояснює жінці, що не може везти їх, оскільки в його машині автокрісла для дітей немає, і йому загрожує штраф.

Відео дня

Таксист пояснив, що для проїзду з дитиною необхідно спеціально замовити таксі, в якому автокрісло є. Проїзд в такій машині буде коштувати на 50 грн дорожче.

У відповідь жінка зірвалася на нецензурну лайку.

Інцидент жваво обговорюють у соцмережах, думки користувачів про ситуації розділилися. Багато хто вважає, що служби таксі мають окремо уточнювати у пасажирів питання необхідності автокрісла, навіть якщо замовник не бере його.

Чимало також відзначають, що водії таксі в масі своїй порушують безліч ПДР.

Facebook

Нагадаємо, 20 листопада в Україні почали штрафувати водіїв за перевезення дітей без автокрісла. Відповідний закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей" 19 листопада опублікувало видання "Голос України".

Зазначається, що в автокріслах потрібно перевозити дітей віком до 12 років і зростом менше, ніж 145 сантиметрів. За перше порушення закону водіям загрожує штраф у розмірі 510 грн, а в наступні рази сума зросте до 850 грн. Варто зазначити, що закон буде поширюватися на всі автомобілі.