Герман пояснив, що був змушений виїхати в Ізраїль нібито через проблеми зі здоров'ям / Фото: bombus.me

Організатор "вбивства" російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман, який у листопаді вийшов з колонії в Житомирі, відправився в Ізраїль, куди на початку листопада переїхав сам Бабченко.

Читайте також"Бабченко мав бути мертвий 3-4 дні": "кілер" журналіста розповів про інсценування вбивства

Про це повідомляє видання Bombus.

Відео дня

"Я постараюся Пивоварника (фігуранта по справі Бабченка) витягнути сюди, і знайти Бабченка, і зробити селфі втрьох з пивом... Треба його знайти і додому завалитися з питанням про продаж слов'янської шафи. Бажано у формі СС", – заявив Герман.

Герман пояснив, що був змушений виїхати в Ізраїль нібито через проблеми зі здоров'ям і побоювань за своє життя. Його звільнення нібито викликало "триденний хіпіш в СБУ".

"Слідчого Саєнка (Максим Саєнко, старший слідчий з особливо важливих справ, підполковник СБУ, вів справу Германа – ред.) ви***ли. Дуже хочу довести до сказу. Я так зрозумів, вони вирішили зам'яти, а фіг їм", – каже Герман.

Також Герман заявив, що готовий виступити свідком на процесі проти екс-президента Петра Порошенка. За даними Германа, сам процес може початися ближче до весни 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня 2018 року було скоєно нібито замах на Бабченка: невідомий вистрілив у Бабченка в його київській квартирі, а журналіст помер по дорозі в лікарню. Наступного дня з'ясувалося, що вбивство було інсценуванням: журналіст з'явився на брифінгу СБУ і ГПУ. Тодішній голова СБУ Василь Грицак заявив, що реальний замах замовили в РФ, і для затримання організаторів силовики пішли на масовий обман.

Читайте такожВідомий російський журналіст Аркадій Бабченко залишив Україну

Слідством встановлено, що в період з 6 квітня по 30 травня громадяни України Борис Герман та В’ячеслав Пивоварник, діючи за попередньою змовою групою осіб, на замовлення спецслужб Росії, з метою залякування населення, здійснили організацію підготовки до терористичного акту - вбивства із застосуванням зброї Бабченка, який змушений був виїхати за межі РФ через постійні погрози життю у зв’язку з публічною критикою державної влади країни-агресора та її керівників.

30 травня Германа було затримано працівниками СБУ, а 8 червня Пивоварнику було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 КК України. У зв’язку з тим, що він переховується від органів слідства на території Російської Федерації, 19 червня його було оголошено в розшук.

У судовому засіданні Герман визнав свою вину у повному обсязі пред’явленого обвинувачення та дав детальні показання про всі обставини підготовки ним спільно з Пивоварником на замовлення "кураторів" з РФ вчинення терористичного акту, спрямованого на умисне вбивство Бабченка, а також щодо отримання замовлення на вчинення терористичних актів стосовно низки інших осіб. Вироком суду 30 серпня Герману, який уклав угоду зі слідством, було призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком 4 роки 6 місяців.