Поліція закликає учасників акцій не порушувати громадський порядок / фото REUTERS

У Києві під Верховною Радою сталися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями, двох поліцейських госпіталізовано.

Читайте такожУ центрі Києва проходить відразу чотири акції протесту

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"Сьогодні, всупереч анонсованій організаторами мирній акції, окремі учасники заходів намагалися встановити на проїжджій частині на вулиці Грушевського військовий намет. Правоохоронці зупинили громадян та почали проводити з ними профілактичну бесіду з метою недопущення вчинення правопорушень, але мітингувальники розпочали з поліцейськими штовханину, яка переросла в сутичку", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, внаслідок конфліктної ситуації тілесні ушкодження отримали двоє поліцейських.

"Їх доставили у лікарню для надання медичної допомоги. За підозрою у скоєнні протиправних дій до територіального управління поліції доставили одного активного учасника інциденту. Після з’ясування усіх обставини його діям буде надана правова оцінка", - зауважили в поліції.

Поліція Києва вкотре закликає організаторів та учасників акцій дотримуватись вимог чинного законодавства та не порушувати громадський порядок.

Як повідомляв УНІАН, вулиця Грушевського у центрі Києва поблизу будівлі Верховної Ради заблокована учасниками акцій протесту. Під парламентом зібралися люди під прапорами "Національного корпусу", а також представники партії “Батьківщина” та ВО “Свобода”, які виступають проти ухвалення закону про продаж землі.

Крім того, учасники окремої акції біля ВР виступають проти ухвалення законопроекту № 0931 щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу, який нібито знищує свободу віросповідання.