Ілюстрація REUTERS

Звільнені із полону бойовиків "Л/ДНР" зможуть зустріти Новий рік із рідними, якщо дозволить здоров'я.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожСльози, квіти та обійми: головні подробиці великого обміну полоненими (відео)

Попередню добу колишні бранці провели у лікарнях. 64-ма цивільними опікувалися у клінічній лікарні "Феофанія", армійців обстежували у центральному військовому шпиталі. Медики оглядають усіх у прискореному темпі, аби, ті, хто не має серйозних проблем зі здоров'ям, якнайшвидше потрапили додому.

Лікарі зазначають, що тяжких недужих з-поміж звільнених немає, але у багатьох у полоні загострилися хронічні хвороби. Декілька людей потребуватимуть тривалого лікування. Крім того, всім колишнім бранцям знадобиться психологічна реабілітація.

За словами заступника головного лікаря "Фефанії" Андрія Строканя, практично в усіх звільнених є в різних ступенях прояви посттравматичного стресового розладу і, звичайно, загострення всіх хронічних хвороб, які у них були до моменту потрапляння в полон.

Як повідомляв УНІАН, у неділю, 29 грудня, на КПВВ "Майорське" у Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.

Ввечері того ж дня звільнених українців зустріли в аеропорту "Бориспіль".